6 dec. 2010

Lärakänna-dag.

Gårdagkvällen var riktigt trevlig. Vi hade middag tillsammans med de mexikanska deltagarna och var sedan på en NGO-fest där det var fullt med folk.I dag har vi varit med Ricardo och Natalia och tagit det lugnt. Det har inte varit några förhandlingar på Moon Palace i dag, Söndag, så vi har ägnat dagen åt att lära känna varandra. Natalia åkte till flyget halv fem och i morgon kommer en annan deltagare i hennes ställe. Trots att vi bara träffats i två dagar var det riktigt sorgligt att se henne åka.

Utöver att ha lärt känna Ricardo och Natalia har vi lärt oss om arbetet som görs i YMCA Mexico, och det är inte litet det! YMCA Mexico är stort, med mycket sporter och socialt arbete. YMCA Mexico driver även ett universitet i Mexico City! Natalia har olika verksamheter för barn för att engagera dem i kulturfrågor. De besöker bland annat museum och teatrar. Den gruppen har hon en gång i veckan. Hon har också en bokcirkel för barn/ungdomar en gång i veckan, där de läser romaner (inget särskilt tema) som de diskuterar. Både Natalia och Ricardo har gått en ledarutbildning, som i Mexiko håller på under ett helt år. Det var där de lärde känna varandra.

Vi fick en DVD-skiva om YMCA Mexicos arbete som jag och Marie nu sett på. Vi är mäkta imponerade över det arbete som förs, och hur målinriktade och kunniga Ricardo och Natalia är. Det känns väldigt bra inför ett fortsatt samarbete. Det är så bra att ha träffat dem och att vi kommer att vara här tillsammans med Ricardo i fyra dagar till. Att träffas ger så mycket mer än att försöka starta upp ett projekt över internet. Nu när vi träffats och pratat kommer det vara mycket mer givande att mejla och prata över skype.


Efter en "powernap" på fyra och en halv timme tog jag och Marie en sen middag. Då träffade vi på hotellet en norsk journalist som vi pratade med. Det var intressant att höra om hans arbete och att diskutera klimatet med honom.


Nu ska jag läsa ett policyförslag från skogsarbetsgruppen jag är med i. Förslaget kommer att diskuteras på YOUNGO-mötet i morgon bitt. Föresten i dag bitti blir det ju...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar