11 nov. 2009

Hysteri

Jorden upphör i slutet på 2012. År 2012 är det dessutom OS i London, det kanske har med varandra att göra..

Det har funnits många domedagsprofetior där de flesta har haft direkt koppling till religion (vissa har varit kopplade till fysiker, men mina källor på den punkten är inte kontrollerade). Det fanns en domedagsprofetia där jorden skulle gå under 1988, det året då jag föddes, men här är vi några år senare och inget har hänt.

Jag är inget fan av profetior och grejen med just domedagsprofetior är att folk blir smått hysteriska. Man debatterar hej vilt och det läggs ner massor med energi på något som det knappt finns vetenskapliga bevis för och som man egentligen tycker är befängt.

Det finns något grundat på vetenskapliga bevis och som med stor sannolikhet kan bidra till ett slut på vårt liv på jorden: klimatförändringarna som vi orsakar! Bara för att det inte finns ett exakt datum betyder det inte att problemet inte är gripbart och pressande. Om det är något man ska bli hysterisk för så är det våra utsläpp av koldioxid och vår lama inställning till nödvändiga förändringar.

Domedagen 2012 är i mina ögon ett påfund utan verklighetsförankring. Vettigare är att lägga sin energi på något som vetenskapen anser kan bli ett hot mot vår existens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar