7 dec. 2009

Första dagen - livin' the dream!

Det känns som att det händer så mycket men man när man väl tänker efter kan man räkna dagens (större) händelser på en hand.

Först var det så klart öppnandet av förhandlingarna med Danmarks statsminister Lars-Lokke Rasmussen, IPCC ordförande Dr Rajendra Pachauri och Köpenhamns borgmästare Ritt Bjerregård. Det var bra tal som hölls, om jag hittar en länk till talen så kommer det läggas upp senare.


Efter ett lite lunch och lite 350.org flash dance (vilket inte har något med filmen att göra, tyvärr) smet jag och Helena och Linda iväg på en lyssnade på ett seminarium som var helt galet inspirerande! En pojke som såg ut att vara runt 15 år höll ett fint och helgrymt tal. Han kom från Maldiverna och för just Maldiverna är klimatfrågan akut då de riskerar att förlora sitt land om havsnivåerna fortsätter stiga. Även Costa icas före detta president Jose Maria Figueres var där. Den mannen har gjort mycket för sitt land och för vår jord. Det var kändisspotting på hög nivå!

Dagen fortsatte sedan i extas! Vi hade möte med våra vänner från World Alliance of YMCA och sedan ett möte vi själva där vi spånade på olika grejer som vi kan göra. Förhoppningsvis kan vi samla ihop andra organisationer till en aktion!

Första dagen lider mot sitt slut, alla Annex 1 länder blev Fossil of the Day och jag kan ju säga att Sverige kom höööögt upp på listan över dåligheter, vissa av oss ska iväg på konserter och uppträdanden. Själv ska jag tillbaka till vårt hostel och vila och jobba på en plan för att rädda världen Clark Kent-style.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar