19 dec. 2009

Julmarknad

Efter att blivit besviken, arg och förbannad på våra världsledare och att ha fått reda på att SAAB läggs ner i Trollhättan (där jag bor), så blev jag ganska deprimerad. Hur kunde den här helgen börja så fel?? Jag tyckte ganska synd om mig själv ( fast jag har egentligen ingen anledning till det!), så jag satte mig i soffan och tog en kopp te. Då kom mamma Elisabeth in och frågade om jag ville följa med på julmarknad och vem vill inte det?

Vi tog oss till marknaden som låg mitt ute i ingenstans och det var väldigt mycket folk där. Vi gick in i en lada och där möts vi av lukten av gammalt trä och korv. Det visade sig att väldigt mycket var närproducerat och ekologiskt.
Jag frågade en av de äldre damerna som sålde mössor om hon gjort dem själv och det visade sig att hon till och med gjort garnet själv. Mössorna hon hade gjort och även tröjan som hon hade på sig var färgade och jag frågade vad hon färgade kläderna med? Även detta var helt naturligt, hon hade använt svampar.
Detta gjorde mig på väldigt gott humör och äntligen kände jag att nu är julen här!

Tack för en fantastisk vecka i Köpenhamn och hoppas att vi ses i Januari!
GOD JUL!


3 kommentarer:

enelina sa...

Vad härligt! En äkta ekologiskt julmarknad. Vilket upplyftande inlägg Marie!


Saknar Marie! Sötaste fina Marie! God Jul på dig, och alla andra HÄRLIGA i YClimateAction.

Elin sa...

tack för att du redan hade skrivit precis det jag ville säga elina!! =))

enelina sa...

Varsågod ;)

Hoppas du haft en skön julledighet Elin.
Nu har du slutat som projektledare, hoppas framtiden rymmer många spännande projekt, arbeten eller vad du önskar få ut av din framtid.

Skicka en kommentar