28 nov. 2010

COY6 Dag2

Ännu en intgensiv dag är över. Först var jag och Marie och hämtade våra ackrediteringar, som jag skrev tidigare, sedan åkte vi till universitetet där COY (Conference of Youth) äger rum under tre dagar. Vi åt lunch och diskuterade med folk och sedan fanns det flera workshops att välja mellan och eftermiddagspass nummer två var i de olika arbetsgrupperna. Jag valde en mediagrupp, men jag hade svårt att hänga med i engelskan. Gruppen kommer att ha ansvar för att rapportera om händelser på och kring COP, främst det som rör och engagerar unga.

På eftermiddagen bjöds också på en show med traditionella mexikanska danser. Det var färgglada kläder, mycket smink och stora leenden på människorna som dansade, på alla danser förutom en - där det var en älg som dansade... Nja, men det var en man som sprang runt hukandes med ett gosedjurshuvud som såg ut som en älg.

Sista föreläsningen för dagen var ett inspirationssnack från en jurist från filippinerna. En sak han sa var att han istället för att säga utvecklingsländer och utvecklade länder säger "Overconsuming countries" och "Low consuming countries". Rika länder producerar mycket som bara slängs, och kallar det inkomst och BNP. Det är som att spendera sina pengar och kalla det inkomst, sa han.

Bilder från dansen kommer inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar