1 dec. 2011

Young and Future Generations Day 2011!



Idag har det varit Ungdomarnas dag här i Durban och mycket har hänt.

vi började vår dag som vanligt och gick på spoke council med YOUNGO. Det är där det fattas beslut om vad alla Ungdomsrörelser tycker och tänker.


(Bild: Oscar och Marcus efters en lång dag)


Vi kom inte fram till något fantastiskt mer än att vi skulle godkänna en action som skulle genomföras under dagen.
När mötet var slut gick vi till en action som WAGGGS (scouter) höll i och var med och hjälpte dem.
det var en rolig action där vi dansade till en sång och pressen tyckte om den och WAGGGS fick ganska mycket media samt att även vi fick chansen att prata inför pressen och säga att YWCA/YMCA is here and we are acting and advocating for climate justice, vilket ar possitivt.

Direkt efter var vi även med och delade ut slipsar där det stod I <3 1,5. for att stödja 1,5 kampanjen för att vi inte vill att jordens medeltemperatur överstiger 1,5 grader, vilket kommer medfölja stora konsekvenser för t.ex. Ö-nationer.

Under eftermiddagen var jag på ett Action working group meeting där vi planerar en jättestor action för att vi vill att man skriver på en andra åttagande period av Kyoto protokollet.
Jag kan inte säga så mycket om det mer än att jag tror vi kommer synas i världspressen snart, och det är även det jag hoppas.


För att göra en liten uppdatering från igår så har jag en ganska spännande sak att berätta.
Igår fick vi frågan om vi ville medverka under en bönegrupp med YMCA Durban.
Vi sa självklart ja och gick med in.
De började med att be för sig själva och bönerna ökade i styrka ju mer tiden gick och de slutade när prästen bad alla att sätta sig ner.
vi fick då läsa i bibeln och de som medverkade fick öva på höglasning vilket jag tycker är ett bra sätt för att utbilda de unga att kunna läsa.
vi fick sedan be och efter bönen gick vi eftersom vi var tvungna att gå för att köpa frukost tills idag.
vi kom tillbaka någon timma senare, och de höll fortfarande på.
Bland oss Svenskar var det lite blandade reaktioner, någon tyckte att det var roligt att se och ganska häftigt medans en annan var lite mer skeptisk och även lite schockad pga att de började tala i tungotal när de bad för sig själva, men i det stora hela var det en possitiv upplevelse att få se hur mycket religionen betyder för dem här nere.

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar