3 dec. 2011

2:a mötet med Svenska delegationen

Sveriges delegation sa att de skulle gå ut med information om att de hade ett möte med svenska NGOs i god tíd, men ändå får vi spring till mötet.
Det är ganska vanligt att det blir så på grund av att möten flyttas hela tiden och man kan gå från att inte ha något möte till att det helt plötsligt är 3 möten samtidigt som man ska gå på.
Men vi hann i alla fall till mötet och trotts att informationen kommit ut väldigt sent så var vi ca 20st svenskar där.

Mötet var till för att vi skulle få chansen att ställa frågor till Anna Lindstedt och hennes team.
Tyvärr så tycker jag att om vi ska få ställa frågor så ska det vara ALLA frågor och de ska försöka svara på allt och inte vifta bort frågorna som är lite jobbigare.
Vissa frågor kunde de inte svara på eftersom Anna bara hade en som hjälpte henne, och att inte kunna svara på allt är förstårligt.

Under mötet pratade vi om Kyotoprotokollet och en andra åttagande period, vilket Sverige verkligen vill jobba för.
Anna Lindstedt sa "vi kan inte vänta, vi måste agera och gå mot ett bindande ramverk så fort som möjligt".
då dök frågan upp: Hur låst är Sverige av EU?
Svaret vi fick var ganska spretande och tog lång tid att svara på, men efter att jag förenklat det så skulle jag säga att svaret blev att vi kan gå framåt hur mycket vi vill på en nationell nivå men det svåra kommer bli att få med sig alla till 30% till 2020.

Sedan så disskuterades några frågor som ingen av oss är insatta i och kunde därför inte följa disskusionen på grund av alla förkortningar som används och det gör att vi inte förstår helheten.

Förkortningar är något som används flitigt här under förhandlingarna och när man pratar med folk som faktiskt jobbar med det här dagligen, så kan de ha svårt att följa med i diskusionerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar