5 dec. 2011

Trädplantering

Vi åkte ut ur Durban och begav oss till en "by" (en liten stad) där vi hamnade i sektion H. Området var inte så dåligt som jag trodde det skulle vara och jag frågade guiden varför vi åkte hit och inte till de fattigare delarna.
De ville helt enkelt inte visa oss sämre delar och sedan sa de att vi även åkte hit för våran säkerhets skull.

Nu vill jag inte få det att framstå att vi åkte till något rikt ställe men här hade de hus, de hade vatten och de hade en säng och elektrisitet. I de fattigare delarna kanske de bara har en plåt som tak och de hus som finns är det stora hål i så vind,vatten kan komma in.
Det var också i de fattigare delarna förra veckan som 8 personer dog av att deras hus föll ihop av det kraftiga regnet.
Vi klarade oss bra förra veckan och det var bara lite översvämning på gatan, men på florida road hade vattnet varit knädjupt och en av mina afrikanska vänner fick sin bil förstöd eftersom den stod felparkerad när regnet kom.

När vi planterade träd fick vi följe av väldigt många barn som var nyfikna på allt och alla, de hjälpte oss plantera och de lovade att ta hand om träden.

Det var en väldigt härlig känsla att få hjälpa till och när man kollade på Stina och Oscar kunde man se att även de tyckte att det var väldigt trevligt.
vi hade dock ett stort problem och det var solen.
både jag och stina brände oss efter bara 2 timmar i solen och då hade vi ändå solskydds faktor 60 på oss, så solen är stark här och jag tror att våra träd kommer ge mycket behövlig skugga.

Efter utflykten åkte Stina och Oscar hem, så nu är jag själv här för att lägga in en sista växel inför 2 veckan.

1 kommentar:

Elina Sundström sa...

Är du ensam YMCA:are eller har du någon från YMCA-Sydafrika där? Hur bor du? Ha en fin sista vecka, tänker på dig!

Skicka en kommentar